KLART: Här är gänget som ska rädda partiet kvar i fullmäktige

Socialdemokraternas valberedning har presenterat sitt förslag till ny kommunfullmäktigelista inför valet i Växjö kommun nästa höst.

Nu presenteras Socialdemokraternas lista och toppkandidater inför valet 2018 i Växjö.
– Det är ju inget vidare svårt jobb att vara valberedning när vi har så många bra kandidater. Det här förslaget till valsedel har en god sammansättning, säger Charlotta Svanberg, sammankallande i valberedningen.

På första plats på listan återfinns nuvarande kommunalråd och vice ordförande för kommunstyrelsen Åsa Karlsson Björkmarker.

– Jag är hedrad över att vara föreslagen att fortsätta leda arbetet med det socialdemokratiska laget. Jag tror att Växjö kommun behöver ett nytt ledarskap och fokus måste nu ligga på att få väljarnas förtroende. Behovet av ett nytt ledarskap är särskilt tydligt inom skolan där skolresultaten glider isär. Alla elever måste ges möjligheter att lyckas. Vi behöver bättre resurser till skolan, säger Åsa Karlsson Björkmarker.

På andra plats finns nykomlingen Pontus Samuelsson, före detta distriktsordförande för SSU. Idag har han en plats i kultur- och fritidsnämnden.
– Jag är så klart otroligt glad över att vara föreslagen på andra plats på listan. Det ger mig en chans att få jobba mer med de frågor jag verkligen brinner för, avslutar Pontus Samuelsson

På tredje plats finns nuvarande kommunalrådet Malin Lauber och på fjärde plats finns vice ordförande i omsorgsnämnden Tomas Thornell. Medlemmarna i Socialdemokraterna i Växjö fastställer den slutliga listan till kommunfullmäktige på sitt medlemsmöte den 20 november.

Av: Redaktionen, vxo@vaxjonyheter.se Gilla oss på Facebook