Flyktingpojke misstänks vara 45 år gammal – åtalas för våldtäkt på 12-åring

Idag torsdag väcktes åtal vid Växjö tingsrätt mot två män misstänkta för att ha våldtagit en 12-årig pojke på ett asylboende i Alvesta.

Våldtäkten ska ha skett 4e januari i år. Alla tre, både brottsoffer och de misstänkta gärningsmännen bodde på asylboendet för ensamkommande flyktingbarn. Båda männen har suttit anhållna och häktade sedan de togs av polis direkt efter brottet.
Båda männen har uppgett år 2000 som födelseår, ett årtal som åklagaren tänker försöka motbevisa
Männen misstänks ha filmat när de tvingade 12-åringen till anala samlag. Männen ska också ha misshandlat pojken och hotat med våld om han inte böjde sig framåt för att männen lättare skulle kunna genomföra våldtäkten som ska ha begåtts i ett skogsparti en bit från själva asylboendet.


Åklagaren väljer att rubricera våldtäkten som grov.
”Brotten bör bedömas som grova eftersom våld har använts, det har varit två förövare, tillvägagångssättet, offrets låga ålder samt att de åtalade har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att bland annat filma övergreppet”, skriver kammaråklagare Emma Berge i sin stämningsansökan.
Den ene av männen nekar till brott den andre medger vissa omständigheter.
Båda männen är medborgare i Afghanistan och åklagaren yrkar på utvisning dit om männen döms som skyldiga.


Bland bevisningen ingår den filmupptagning som männen gjort och som dessutom lett till att männen åtalas också för barnpornografibrott.
I åklagarens bevisning ingår också uppgifter från åldersbestämning som ska visa att den ene av männen inte alls är 16 som han påstått utan 19 år gammal.
Ytterligare bevisning, mannens egen facebooksida, gällande den andre mannen påstår att han inte alls är i 15-årsåldern utan är 45 år gammal och har varit bosatt och verksam i Dubai. Hur gammal mannen är i verkligheten är inte klarlagt. Klart är dock att ett vittne ska berätta under rättegången om vad den åtalade berättat om sitt liv i Dubai.

I bevisningen ingår också tre timmar långt förhör med brottsoffret liksom förhör med anställda på asylboendet, anställda som tog hand om brottsoffret efter våldtäkten. Vittnen ska också intyga att brottsoffret är yngre än 15 år.

Av: Redaktionen, vxo@vaxjonyheter.se Gilla oss på Facebook